Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ropogós zabkeksz!

Sokat kísérleteztem az update liszttel, de ropogós zabkekszet soha sem sikerült

összehoznom… Na ma ez itt megtört

Ropog, finom, egészséges…

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg eritrit
  • 1/2 vaníliarúd/pár csepp vanília aroma
  • 1 tojás
  • 15 dkg Norbi liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 g szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 25 dkg zabpehely

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Két tepsit sütőpapírral kibélelünk és félretesszük.

Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval, sütőporral és a szódabikarbónával. A robotgépben a puha vajat habosra verjük a cukorral. A tál oldaláról lekaparjuk a felragadt vajat, majd hozzáadjuk a tojást és a vanília kikapart magját és összedolgozzuk. Fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztes keveréket, végül pedig a zabpelyhet is.

Amikor a massza homogén, kikapcsoljuk a gépet. Evőkanálnyi masszából golyót formázunk és a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, kissé kilapítjuk.

A tésztagolyókat egymástól 5-6 cm-re tesszük, mert a kekszek sütés közben szétterülnek. Előmelegített sütőben 13-16 perc alatt készre sütjük a kekszeket. A sütőből kivéve rácson teljesen kihűtjük és légmentesen záródó dobozba tesszük, ahol akár egy hétig is friss marad.

Várjátok meg, míg teljesen kihűlnek! Utána lesz ropogós. 😉

RUBINT RELLA
megosztom